Sunday, December 30, 2012

Menangis Dalam Diam :'(

Salam Readers..
Okey entry panas kali ni..

Menangis Dalam Diam 




Aku nangis dalam diam bukan kerana chenta
Aku nangis dalam diam bukan kerana keluarga
                                       Aku nangis dalam diam kerana sahabat..                                                                    


ye... memang aku kecik hati dgn mereka..
kecik hati sangat2...

Memang sepatutnya aku tak patot nk kecewa dgn mereka
Memang sepatutnya aku tak patot update macam ni..
Tapi aku hanya nak luahkan yang aku benar2 kecik hati..

Bila lagi nak berkumpul semuanya?
Bila lagi nak jumpa?
Bila lagi nak makan same2?
Bila lagi nak dapat memori bersame?
Bila lagi nak kuar same2?
bila?
bila?
bila? dan
bila?
Tiada siapa yg boleh jawab pertanyaan aku..


Serius!!!!
Aku sgt kecik hati.. :'(


Aku mintak maaf if aku ade salah dgn korunk
aku mintak maaf if aku ade wt korunk terguris hati
aku mintak maaf dgn kata2 aku
aku mintak maaf utk segalanya..
tolong maafkan aku..

Aku hanya nak bila masa aku ade lagi ni, 
aku dapat berkumpul dgn korunk semua..

Aku hanya nak bila masa aku ade lagi ni
aku dapat keluar dengan korunk..

Aku hanya nak bila masa aku ade lagi ni
aku dapat jalan2 dengan korunk..

Aku hanya nak bila masa aku ade lagi ni
aku dapat ketawa bersama dengan korunk...

Aku hanya nak bila masa aku ade lagi ni
aku dapat simpan memori bersama korunk...

Wahai Sahabatku,
adakah kau sedar semua ini???
serius, aku sedih 
 :'(

p/s: Aku tak nak sebuah KEMATIAN yang mengumpulkan kita semua kembali.. please :'(

Friday, December 28, 2012

Tragedi Tahun 2012 :'(

Salam Readers...
Tahun 2012 bakal berakhir..
tahun 2013 bakal tiba..
tapi kenangan tahun 2012 tak akan sekali dua kali aku lupakan..
banyak kenangan pahit berlaku berbanding kenangan manis pada tahun ini..



Tragedi 1: Lutut berjahit...



24/07/2012
tarikh keramat yg tak akan aku lupakan...
bulan puasa yg baru tiba 4 hari... 
di mana lutut aku kena 4 jahitan gara2 jatuh tangga..
mungkin org akan gelak bila mendengarnyer,
tapi bg aku yg merase ni,
Gelakkan org terhadap aku umpama "masuk telinga kiri kuar telinga kanan.."



Ramai yg tak percaye,
kaki aku kena 4 jahitan,
u'll see 4 benang kat pix tuh...
~haha~sekali aku tengok nyilu lah ai... 
semua ingat aku hanya jatuh biase, sekali hambik kau jah, 
bulan2 puase kena jahit..
sepanjang aku hidup 20 tahun ni,ini kali pertame aku kena jahit..

Tapi aku tak ponteng puase okey...
aku still puase seperti biase..

~end of 1st tragedy~

Tragedi 2: Al-Fatihah



6 jun 2012
seorang sahabat sejati+rapat+karib aku telah kembali ke rahmatullah...
Arwah Amirah Binti Abu Bakar..
Pemergiannya sangat mengejutkan aku serta rakan2 yg lain..
Arwah meninggal sebab excident..
Kehilangan dia memang benar2 memberikan kesan pada diri aku..
suka,duka,tawa,riang,sedih,susah,senang..
kami kongsi bersama..
tapi sekarang...tiada lagi semua itu,,
kenangan bersama arwah tak akan aku lupakan...
Alhamdulillah,tercapai hasrat ku ingin mencium,melihat arwah utk terakhir kalinya
Sungguh, aku terlalu rindukan Arwah :'(
~Al-Fatihah~

9 july 2012
Seorang lagi sahabat sekolah aku kembali ke rahmatullah...
Arwah Muhd Akmal...
Meskipun aku tak kenal rapat sangat dengan arwah Akmal,
Arwah pun meninggal Excident jugak..
kehilangan dia amat terase..
genap sebulan arwah mira meninggal,
Arwah Akmal pula menyusul..
Aku tak sempat memberikan penghormatan terakhir kpd arwah kerana waktu itu aku berada di penang
Ajal Maut ditangan Allah 
~Al-Fatihah~

8 Disember 2012
Seorang lagi kenalan baru aku kembali kerahmatullah..
Arwah Muhammad Aidil Fazriel..
Seorang yg sangat Ceria sewaktu msj+kowl aku..
Seorang yg aku klasifikasikan sebagai seorang yg "skema"
Arwah memang seorang yg baik..
Masih teringat lagi pesanan terakhir arwah pada aku:
"awak jage diri, jgn tinggal solat yer"
Arwah meninggal kerana sakit Kanser Usus..
Aku tak sempat memberikan penghormatan terakhir kepada beliau
 kerana aku sedang berkursus di perlis...
~Al-FAtihah~

9 Disember 2012
2 hari setelah aku kehilangan Seorang Sahabat, 
Aku kehilangan seorang Pak Cik Sedare belah ayah aku..
Arwah Pak Ngah..
Seorang Pak Cik Sedare yang sangat baik hati..
Seorang yg sentiase memberikan nasihat kepade anak2..
aku juga tak dapat memberikan penghormatan terakhir kpd arwah pak ngah kerana
aku sedang berkursus di perlis..
~al-Fatihah~

Semoga Roh mereka semua ditempatkan di kalangan orang yg beriman..
Semoga roh mereka semua ditempatkan dikalangan orang yg soleh dan solehah
Hanya Surah Yassin beserta doa sahaja yang dapat leraikan rindu aku terhadap mereka semua.. 

Ya Allah, sungguh berat ujian yang kau berikan pada hambamu ini..
Dalam masa 1 tahun, 
Kaki ku berjahit,
aku kehilangan 3 org sahabat dan pak cik sedare yg aku sayangi..
Sungguh perit,pedih,sakit aku rasakan..
Tangisan tak pernah lerai dari air mata ku,
Sungguh Ya Allah, aku tak kuat menghadapi ujian darimu.. 
tapi aku terima dan hadapi dengan Redha :'(

p/s: Hadapi dengan Tabah 



Tuesday, December 18, 2012

Bermulanya Semester 5 Di PSP


Assalamualaikum pembuka bicara,
Semester 5 kini bermula , 
Kembali menjadi pelajar yang berjaya,
Harapan ayah dan bonda serta keluarga...

Alhamdulillah, 
thanks to Allah s.w.t 
kerana memberi kesempatan buat diri ini utk menyambung kembali pengajian ku di politeknik...

Alhamdulillah again,
coz Result lulus semua walaupun pointer macam air terjun..
But still in 3.0 and above..
bukan nak mentioned or nak bangga,
just wanna to share

Thanks to Allah S.W.T b'coz memberikan kejayaan tahap ini buat diriku..
Thanks again to my family b'coz berkat doa mereka lah aku sampai ke tahap ini..
thanks to especially to my sis, kak lily..
klu bukan sebb dier jer yg rajin dok membebel dgn aku,
mesty aku tk sampai tahap ni nyer..

Thanks to all my friends
Atiqah, Zalikha, Liyana, Ummul, Amelia, Izzaty
Shawal, Edy, Shahey, Iskandar, Farid,
B'coz always give me a support n same2 harungi "peperangan" final exam hari tuh..

Hopefully azam baru untuk sem yang baru tercapai
~Amin~

p/s : rindu nk balik selangor :'(


Monday, September 17, 2012

Kerajinan yang Melampau

Salam Readers..



Wah! borong! borong! borong!
Aish! Kerajinan datang yang melampau apabila Cik Dayah dengan rajinnya menggosok 
7 HELAI BAJU KURUNG  + 1 BAJU KORPORAT..
bersamaan dengan 2 jam masa yang diambil untuk menggosok semua ni.. 
Cukup utk kelas selama 3 minggu..
*AnakDaraSapeLahNiKan?*

7 helai = 3minggu?
Mustahil kan?
Ha! if korunk nk taw seminggu aku guna 2 or 3 helai baju kurung jer..
Lebih harinya aku just pakai t-shirt dan seluar yang tak perlu di gosok..
Rajin kan??? 
*MasukBakulAngkatSendiri*

Ada tak orang nak ambik cik dayah ni sebagai menantu?
Rajin dah terlebih rajin ni..
*OfferDiriKau!*

Okeylah my dearest..
Sampai sini jer yang mampu aku type.. 
Dah ketandusan+kelaparan..
Popeye :)

p/s: Ada sesiapa boleh tolong tak? 

Sunday, September 16, 2012

Aku terima nikahnya.....

Salam Readers..

Aku Terima Nikahnya.....

Lafaz ini lah yang dinanti2kan oleh semua wanita...
Bermulalah kehidupan baru sebagai seorang isteri..
Begitu juga diriku.....
*alhamdulillah*

STOOPPIIID!!!!

Berhenti berangan cik dayah oi!!!
Lambat lagi kau tuh nak dinikahkan.
Bukan nk kata calon suami,
"Boyfriends" pown ko tak ade..
*jodoh-jodoh*

If korunk nak tahu,
Sebenarnya "aku terima nikahnya..." tajuk sebuah novel lah
Mesty korunk ingat aku dah kahwin kan??
Haha kawen jadahnyer, poket pown kering kontang..
Keringnyer kalah kan longkang..
*merepek*

Aku ni jangankan novel, 
Majalah pown belum tentu aku nak bace,
Newspaper???
Apatah lagi.. jangan harap nak disentuhnya..
Apalah nak jadik kt ko ni cik dayah oi!
*BacaItuIlmu*

Disebabkan bosan yang terlampau bosannya,
Aku pown dengan tak sengaja dan disengajakan membace novel ni..
Novel ni bukan aku yg punya,
Housemate aku yang punya..
Ummul Najwa..
Dia ni kaki novel, bukan setakat kaki, tangan , kepala, otak, badan semuanya novel..
Just kidding ummul, dont angry okey!


"Sekali namamu kulafazkan, hati tidak pernah terdetik untuk menyebut yang lain.."
Novel yang dikarang oleh umie Nadzimah dan mempunyai 493 muka surat..
Alhamdulillah n wat pertama kalinya aku habiskan 1 novel yang tebal ni dlm masa 1 hari jer..
OMG! that's is unbelievable..
Cipta rekod ko cik dayah oi..
Agak2 boleh masuk 
Book's of Recods tak?
*berangan*

Korunk wajib bace novel ni,
Best tersangat2 best...
Okeylah sampai sini jer nak ditype.. 
Popeye! 

p/s: alah emak, kahwenkan aku.... lalalalala 

Saturday, September 15, 2012

Rindu Ibu




Ibu,, dayah rindukan ibu...
Hanya ini jer yg mampu diungkapkan saat ini..
Ibu, adik terlalu rindukan ibu..
Nak peluk ibu saat ni..
Tapi ibu jauh dr adik...
Adk tak sabar nk blik cuty sem nanti..
Adk nk peluk ibu..
Adk nak cium tangan ibu..
Adk nk cium pipi ibu..
Adk mintak maaf sebb adk tak mampu nk ckp lame2 dlm telefon dgn ibu..
Adk xnk ungkapkn kata2 "adk rindu kt ibu.."
Adk xnk dgr ibu menangis sebb adk rindu kt ibu..
Adk xnak sekali pown ibu kuarkan air mata ibu sebb adk..

Di saat semua kawan2 balik kampung,
Adik tinggal sorang2 kat rumah,
Adk takut,
Tapi adk kuatkan diri jugak,
Tapi ibu jangan risau yer,
Adk akan jage diri adik sebaik2 nya..

adik sayang kan ibu!!!

Friday, July 13, 2012

Semester 4 :)

Salam Readers..
Entry kali ni aku nk update pasal 

New Semester 


Dah kenap tetibe plak aku letak pix welcome back???
Hurmm mesti ade something happen to me???
*BerfikirSejenak*

Actually. 
Welcome back kepada semua member Politeknik yang rata2 semuanya dah start mendaftar semalam ..
Semoga kecemerlangan semester lalu dibawa ke semester ini....
Semoga terus berjaya...
*ChayokChayok!*

Kepada memberku di Politeknik Seberang Perai.
Dah nak masuk 2 tahun rupenya kita semua kt sini an???
Kenangan bersama korunk  tak kan dilupakan...
Kenangan baik dan buruk xelok disampahkan...
Pengalaman mengajar kedewasaan..
Gudluck guys!!!
*Memories*

Rakan2 seperjuangan yg memegang title " MAHASISWA" sudah pun memalukan semula perjuangan mereka, 
Actually aku yg lewat...why Politeknik tak sama ngan IPTA yang lain???
*GaruKepala*


Welcome back to Member2 Faceb00k yang dahulunya DEACTIVATED kononnya, 
kini muncul semula...
Welcome Back, sama-sama kita meriahkan wall aku ek..
Like, Comment, C&C....
papejela...still want to wish welcome back to FacebOoker.... 
*HentakKepalaKatDinding*

Welcome back yg paling special untuk diri aku sendiri......hurmmm apakah? 



Welcome to Next Semester..
Semester 4..
Welcome Back kepada semangat nak study 
Welcome Back kepada semangat nak jadi dak rajin
Welcome Back kepada normal life....
*MacamPelikJer?*


p/s: Pas ni mesty banyak benda nak update kan?

Friday, July 6, 2012

4#: Last Badminton

Salam Readers..
Entry kali ni nak SharingCaringLoving about

~LAST BADMINTON~

Kitorang still main dekat tempat yang same..
ARENA89, Klang..
Kitorang main 1 jam jer malam ni..
Dari kowl 8.30Mlm-9.30Mlm..
Biaselah malam minggu kan, ramai orang... 
*Seronok*



Okey-Muka ceria jer main badminton kan? 
Of coz lah! tak nak lah kan tension2 main badminton..
Tak seronok..
*SmileMakeFun*


Still same macam sebelum2 nie..
Aku still lagi group dengan Shafida..
Ops! Lupa plak nak bagi taw, 
Kali ni aku dapat kawan baru lagi..
Name dia Bella..member keje Shafida 
Setiap kali main badminton mesty aku akan dapat kawan  baru..
*Korunk Ader?*

Macam biase..
Aku dengan Ida.. Echa dengan Bella..
Hmm keputusannya masih same..
~Kalah~
But is so k... itu tak patahkan semangat aku untuk main badminton lagi..
*BagosDayah!*



Lepas Habis main badminton,
Kitorang lepak jap kat luar court tuh...
Ambik angin bak kata orang..
But dalam mase yg same... Snap!Snap lah jugak..
Okeys! ni Shafida n Echa..
Yang lelaki kat belakang tuh, abaikan..*GelakJahat*
Ish! hmm yg tuh adik angkat Shafida..
But sorry, im forgot the name...
*BudgetSpeaking*


Lastly,
Aku take pix dengan diowg untuk kali terakhir before aku balik penang..
Pas ni tak dapat lah nak main badminton same2 dah..
Pasni masing2 mesty dah buzy..
Terutamanya aku..
Pape pown,
Thanks to Shafida coz dia lah yg selalu bawak aku pergi main badminton ni..
Then, to Shafida n Echa serta member2 yang lain,
Sorry if ade salah silap, kadang2 mulut ni lancang jugak berkata2..
Pasti pas ni aku akan rindu nak main badminton dengan korunk..
But seronok sangat taw main badminton dengan korunk, fun sangat..
*Sob!Sob!*

Okeylah babe! 
Sampai Sini jer entry Badminton berakhir...
popeye :)

Thursday, July 5, 2012

Bowling

Salam Readers...
Entry kali ni aku nak share pasal

~BOWLING~


Dari Kiri:
Faten, Nisa, Aziemah, Basirah, Aku, Azlin

Before Aku continued cerita aku,
Nak g taw cikit lah,
Actually, Azlin, Faten n Nisa ni,
Member kerja time aku kerja........
Kenny Rogers Roaster lepas SPM dulu...
Yang Basirah n Aziemah tuh member Azlin..
*SayaDapatKawanBaru*

Dah lame sangat tak jumpa diowang semua ni..
Adalah dalam setahun..
Hey! setahun pun lame okeyh!
Tu pown macam2 citer yang Si Azlin ni citer kat aku..
Kalau lah leh tulis kat buku,
Aku rase dah boleh wat novel dah citer Si Azlin niewh..
*GempakBaqHang*

Okey-okeyh! cukup sampai sini,
Now continued my LittleSugarSweetStory with them...
*Stalker2*


Siang tadi, 
Aku,Azlin,Faten, Nisa,Basirah & Azimah..
Pergi main bowling dekat Ampang superbowl,KlangParade..
*OrangKlangTawlahKan*

Tapi yang main kan,
Hanya 4 orang jer..
Aku,Azlin,Faten,Nisa...
Basirah & Aziemah diowang tak nak main..
*TakotKalahLahTuh*


Yang ni markah kami utk separuh game pertama..
Kitowg main 2 game..
1st game,  kitowang main 3 orang jer..Aku, Azlin n Faten..
Time ni Nisa OTW from shah alam okeys..Jauh lah gak..pusing2 jalan..
Tu yang kitowang main dulu tuh..
*Seronok*


Diowang ni lah member tempat kerja lame aku..
Seronok sangat dapat jumpa  dengan diowang..
Lepas rindu seketika kat diowang..
Masing2 still lagi macam dulu..
Tak berubah langsung..
*FriendsForever*


Okey! ni lah gaya masing2 main bowling,
masing2 nak tunjuk handal lah...
*KalahModelKau*


Lepas habis jer 1st game,
Yang si Nisa ni pown dah sampai..
Kitowang continued for 2nd game..
Baling punya baling,
Lontar punya lontar,
Jari pown naik patah dah..
Effect dah lame tak main bowling,macam ni lah..
Finally,
Jeng!Jeng!Jeng!
tu jerlah mata yang masing2 dapat kumpul..
Biaselah, orang perempuan kalau main, macam ni lah..
*MainWatSyaratJer*


Inilah gaya Juara Bowling..
*ElakKenaCepukJerKan?*

Okeylas lepas jer habis main bowling,
Kitorang semua g makan kat Food Court kat cituh.,.
Perut masing2 dah keroncong kecorong dah,
Diowang semua makan Mee Sziling..
Aku sorang jer makan nasi Ayam..
Sorry lah, i tak makan Sizzling2 niewh..
*BudgetHot*


Lastly, 
Kitorang semua bergambar sebagai kenangan dekat pokok BigApple ni..
Gaya masing2 xnak kalah kan?
Mengalahkan model kat luar sane tuh..
*Masing2BudgetCun*


To Faten, Nisa,Aziemah,Basirah n Azlin:
Thankz sebab ajak aku kuar skali dengan korunk..
Seronok dapat main bowling+jalan2 dengan korunk..
Sorry if ade salah silap..
Hope dapat jumpa korunk lagi pas niewh..
Terima Kasih kerana memberi Aku 1 kenangan yang indah dalam persahabatan kita...
*SayangKorunk*

Okey u'lls..
Sampai sini jer citer pasal ni..
See u'll next entry owkeys!...

p/s: Kenangan Itu Indah


Wednesday, July 4, 2012

Ada Apa Dengan "Nisfu Sya`aban"?

Salam Readers..
Entry kali ni aku nak share pasal 

NISFU SYA`ABAN

Apa yang menarik tentang malam ni yer?
Ha! kat sini aku ade search kat google mengenai ni..
*JomStalker!*



Nisfu Syaaban adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah. 
Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, 
Amalan akan dibawa naik oleh Malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru 
setelah setahun berlalu. 
Pengertian am Nisfu Syaaban dalam bahasa Arab bererti setengah. 
Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. 
Malam Nisfu Syaaban adalah malam ke-15 Syaaban iaitu siangnya 14 haribulan Syaaban..
*Subbahanallah*

Hari Nisfu Syaaban adalah hari dimana buku catatan amalan orang-orang Muslimin 
selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. 
Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu Maghrib (15 Syaaban bermula pada 14 haribulan Syaaban sebaik sahaja masuk waktu Solat Maghrib)
*Alhamdulillah*

Nabi Muhammad s.a.w. menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai..
*Insyaallah*

Ya Allah!
Sungguh indah malam ni..
So, kita sebagai hamba-Nya, marilah kita lakukan apa yg patot dilakukan..
Yang di tegah oleh-Nya, jangalah dilakukan..
*Hopefully*

Okeylah readers..
Samapi sini jer yang dapat aku share mengenai ape yg aku dapat..
Hope korunk suka :)

p/s: Rugi tak dapat puasa esok :'(

Wordless Wednesday: Makan, Tidur



Tuesday, July 3, 2012

3#: 2nd Last Badminton

Salam readers...
Entry kali ni nak citer pasal 

~Second Last Badminton~

Bukan bermakna "2nd last" aku main badminton dalam hidup aku,
But "2nd last" main badminton dekat Klang..
Sebab next week dah balik penang..
Continue my study..
Tak tahu lah bila lagi dapat main badminton kat sini lagi
*Sob!Sob!*


Semalam,
kitorang main 1 jam..
Dari kowl 8.30mlm-9.30mlm..
Aku, Shafida, Echa dan Ayu..
Setiap kali main mesty aku dapat kenal member baru..
*HappyFriends*


Macam biase aku group dengan Shafida lah..
lawan kali ni..

ShafidaHidayah vs EchaAyu

The result is....
Kami kalah lagi..
Tak perlah mungkin tak ade rezeki..
*Alahai*


Something happens to me..
Excident yg tak di sengajakan..
Mata ku telah di attack oleh echa..
Mata aku terkena bola badminton tuh..
Sumpah! Mata aku sakit sesangat..
berair macam menangis..
*Sakit!*

Untuk kali ni, kitorang tak sempat nak take pix,
Masing2 kejar masa..
Ade hal katenyer..
*Kowtlah*

Okeylah! see u'll next entry k.. 
Popeye :)

p/s: Bilalah nak menang niewh..

Monday, July 2, 2012

KDS1M

Salam Readers..
Entry kali ni aku nak share 1 berita yang amat seronok untuk dibaca 
specially STUDENT!

~KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA~
(KDS1M)


Baru-baru ini, 
 Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) 
telah mewujudkan KDS1M untuk student IPTA&IPTS kat malaysia ni..
Kad ini juga sebenarnya cadangan yang dikemukakan sendiri oleh pelajar
pada mesyuarat Majlis Perundingan Pelajar Kebangsaan (MPPK) pada 21 Nov tahun lalu..
Katernyer, kerajaan wat semua ni untuk meringankan kos sara hidup student..
Yerlah kos sara hidup skrg semua tinggi2, xdew pown yang rendah..
Air kosong pown 30sen..
*Sakit!Sakit!*

Yang paling bestnyer kan,
Kerajaan bagi Kad ni *free* jer kat student yg study dalam jangka masa setahun keatas..
Bertambah bestnyer lagi kan,
KDS1M menawarkan diskaun antara 5 hingga 60 peratus...
Lepas tuh kan,
Dekat kad tuh ade tertulis nama,nama IPT, & no student kita
Lepas tuh lagi kan, 
Kad ni leh leh dapat diskaun antaranya dekat: 
KFC
A&W
Bata
Mydin
Tune Hote
Texline Lino
Focus Point 
Daily Fresh Fruit
Chicken Rice Shop
BKZ Bikerz Sdn Bhd
Koperasi Celcom Berhad
SERTA BANYAK LAGI..
*SERONOK!!!*

But korunk jangan ingat yang dekat semua kedai ada diskaun,
Kang tak pasal2 kedai mamak pown korunk tunjuk kad tuh..
Kad ni diskaun kat barangan dan perkhidmatan yang terpilih jer..
Kita as a student haya perlu tunjukkan kad ni, i/c or kad student untuk dapatkan diskaun...
*MustRemember!*

Kad ni akan diedarkan kepada student tak silap aku
Awal September 2012..
dan diedarkan pada student semester terakhir dulu..
Barulah student2 yang lain..
*Lambatnyer..*




Wah! Terima Kasih lah dekat Kerajaan Malaysia..
Sebab tahun 2012 jer macam2 kemudahan yang diowg dah buat untuk kesenangan rakyat..
Dekat student jer,
Baucer Rm 200 untuk pelajar IPT..
Skunk ni,
KDS1M plak..
*Bagus!Bagus!*

Okeylah! Hope student semua dapat menggunakan kad ni dengan sebaiknya..
Jangan sia- siakan apa yg telah kerajaan wat untuk kita semua..
*Hopefully*

Okeylah readers..
Rasenyer cukup sampai sini ajelah pasal KDS1M..
Nanty kalau ade pape perubahan,
aku update lain okeys...
Popeye..

p/s: Agak2 bile boleh dapat ek KAD ni???*Garukepale*

Saturday, June 30, 2012

Butterfly-Melly Goeslow feat Andhika Pratama




Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menitis
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu



p/s: nak terbang seperti 'butterfly' tapi hanya mimpi jerlah choi...

Friday, June 29, 2012

2#: Badminton :)

Salam Reader..
hye u'lls....
Entry kali ni aku nak kongsi ler cikit pasal

BADMINTON

What's the special of that?
*ceh!BerlagakNakSpeakingAyatTunggangLanggang*


Tadi  kan aku n Shafida serta beberapa member ida(echa,bella,zati)
pergi main badminton dekat Court Arena89...
Kitaorang main dari jam 8.45pm-9.30 pm,
Walaupun main hanya 45 minit jer, tapi rasenyer dah macam main 2 jam..
Mak ai! penat kowt..
*alasan*

Padahal dah lame tak main badminton,
Sekali main habis lenguh2 1 badan ni ha..
Entah kenapa lah kan, 
Malam tadi main nyer semangat sungguh..
Padahal main just for fun jer.. 
*SeronokMemenatkan*

Macam biase aku group dengan  Shafidah lah..

HidayahShafida vs EchaZati

Macam biasa jugaklah lah, aku n the geng still kalah..
Bukan ape saje2 nak bagi diorang menang...
Kami main dengan budak2 pro jer..
*CoverKalah*


Ini lah muka kami yang keletihan akibat bermain badminton...
Tapi still lagi mampu tersenyum taw...
Korang boleh ker??
*Sakai*

K lah u'alls...
Esok2 nak outing plak dengan diowng..
Popeye...

p/s: Lenguh-lenguh tangan lerrrrr...



Tuesday, June 19, 2012

1#: Badminton

Salam Readers..
Entry kali ni aku nak cerita pasal 



~First Badminton~


Tadi petang, tetibe jer Si Shafida ni ajak aku pergi main badminton.. 
Disebabkan aku pown cuty hari ni,
aku pun terima lah pelawaannnya..
*OrangBelanjaBhai*


Ni kawan Shafida..
Nisa(Kuning)+Echa(biru)..
Diowang 1 geng, aku n Shafida 1 geng..
*Fight!Fight!Fight!*


Last2 aku n Shafidah disahkan kalah..
Haha.. Padan muka kami..
*KalahBermaruahokey!*


Lepas penat kitorang main,
Kitorang take pix cikit sebagai kenangan kitorang..
Even dah nak dekat 3 tahun tinggalkan sekolah,
dan masing2 pown dah ade haluan masing2,
tapi kitorang semua still lagi contact antara satu sama lain..
*FriendsForever*


Lastly, Walaupon penat bermain,
Tapi still lagi boleh senyum take pix taw..
*SenyumItuSedekah*

Okeylah korang, 
Sampai sini jer entry kali ni...
Kita jumpa next entry okey..
Popeye..

p/s: dah lame tak bersenam.. sekali bersenam, Semmmppuuuttttt... :)

Wednesday, June 6, 2012

Wordless Wednesday: Semoga kau bahagia di Sana Sahabat.. :'(


Al-Fatihah 

Tuesday, May 22, 2012

Hey Miss Chenta- Goodbye Baby




Disaat ini terkenang dirimu
teringat kembali saat kita bertemu
sinar wajah yang sering dirindu
di dalam tidur termimpi selalu

Tika berjauhan hati tetap satu
kepada dirimu kuingati selalu
kenangan indah bermain dikalbu
ingin ku kembali seperti dahulu

Goodbye baby it my last words for you
apa yang berlaku kau dan aku pun tahu
dugaan ini tabah hadapi biar berlalu pergi

i said im sorry forgive me am trying
kuharap dikau pun bisa begitu
usah kesali pemergianku cinta dihatimu...

p/s: Kelakar lah lagu ni


Wednesday, May 16, 2012

Wordless Wednesday: Full Time Work~Cashier~

Monday, May 14, 2012

Salam Reader..

Tengah duduk2 syok online Facebook,
Tetiba naik 1 notification..
"Shawal telah menanda anda pada 1 kiriman"
Maafler Facebook saya dalam Bahasa Melayu..
Then aku pown bukak, si Shawal ni ade tag kami pada 1 video..
*TakSabar*

Entry kali ni aku nak share pasal video ni...


Ha, korunk dah tengok ker?
Kalau belom, pegi tengok dulu..
Tak ada alasan Internet lembap or whatever,
Before korunk nk bace entry merepek ni sampai habis,
Korunk WAJIB view this video 1st!..
*JiwaPaksa*

Actually, aku dah pernah cerita pasal kami
-->Klik Di Sini<--
Dah bace?
*BacelahDulu*

Firstly, Thanks to Muhammad Shawal Fitri Bin Zainul Akmar..
Sebab buatkan video ini untuk kenangan kita semua..
Sumpah! Aku nangis..Nangis sebab aku rindukan time ni..
Memang rindu sangat2 lah.. Kalah rindu dekat Boyfriends! Ops!..
*ThanksWal*

Bukan ape, diowng (EdyShawalShahirLiyana)
Semua ni lah FAMILY aku dekat penang,,
Kadang2 lepak dekat taman sampai pukul 2 pagi..
Seronok taw lepak+borak dengan diorang ni..
Sebab otak diowang ni semuanya Gila-gila..
Masuk lah dengan aku yang kadang2 berotakkan gila jugak ni..
*HappyFamily*

Okeylah, actuallu nak suruh you alls tgk video tuh,
Smart tak kami???
Popeye!

P/s: Keje dier memang suka edit video..

Sunday, May 13, 2012

Uptown Shah Alam

Salam Reader..
Entry kali ni aku nk cerita lah cikit pasal 

13 Mei 2012

Hari ni aku pergi uptown Shah Alam semate2 nak jumpa adik aku ~Hanif~
Dia mai turun Shah Alam sebab follow sepupu dia nak Convo kt UITM Shah Alam..
Aku pergi dengan member baik aku, Myra..
*TakSangka*

Adik aku ni rupanya ade sedare duduk dekat Klang..
Aku ingat sedare dier dok kt Shah Alam..
Rupanya dekat Klang..Dekat plak dengan aku..
Tapi aku tak adelah jumpa dia dekat rumah sedare dier..
Kitorang decide jumpa kt uptown..
Kebetulan plak budak kecik sorang ni nak pegi Uptown..
*Seronok*

Hmm memang cadangnya nak belanja budak kecik sorang ni tapi tak kesampaian
Paham2 lah, uptown pown kn banyak jual2 baju..
Budak kecik ni pown rupanya minat baju..
Habis diborongnyer beli baju..
Aku ni plak takot bab2 nak bagi orang baju ni..
Korunk pown mesty taw kan knp??
*TepukDadaTanyaAkal*

Alhamdulillah, even sekejap jer dpat jumpa budak kecik ni,
Aku rasa Happy sangat2 dapat jumpa adik aku ni..
Bukan apa, even aku blaja dekat penang, Adik belaja kt kedah pown aku tak dapat nak jumpa..
Yerlah masing2 kan buzy belajar..
*SobSobSob*

Budak kecik ni rupanya geram dengan kkk dia ni..
Sebab kt uptown, aku dok borak dengan kwn aku jer..
Yang adik aku ni, aku biarkan dia jalan dengan sepupu dia.
*SorryYerDik*

Insyaallah dik,
Panjang umur kita jumpa lagi okey..
Nanty kita date 2 orang jer taw..
Nak tengok kepoh ker tak budak kecik sorang ni..
*DalamPhoneRancakBorak*

Okeylah sampai sini jer yg aku nk cerita psl hari ni..
Popeye :)





Thursday, May 10, 2012

❤ Z.A.L❤

Salam Reader..
Entry kali ni aku nak story pasal

 Z.A.L


 Z.A.L yang aku maksudkan ialah

Zalikha Bt Hasim
Nur Atiqah Bt Ibrahim
Nur Liyana Bt Abd Wahab

Al-kisahnya bermula begini..
Sebelum cuty semester bermula,
Kitorang 4 orang ni dah janji nak turun Melaka..
Tapi atas atas sebab tertentu yang tak dapat dielakkan,
Aku tak dapat join mereka kat sane..
*Sob!Sob!Sob!*

Alhamdulillah diowg paham aku..
Yang buat aku terharu dengan diowg ni kan,
Diowg pergi Pantai Klebang, Melaka..
Pastuh diowg wat ini benda ini utk aku..
Terharu Kak yah oi! 
*SobSobSob*


Ini Zalikha..
Auw! I love You too..
She always with thier 20$en..
Jangan marah yer MakCik Zal..
Just Joke :)
*PeaceForFreinds*


Ini Atiqah
Auw! Lurve you TOo..
Senyum lebar kan bg ❤❤ dekat aku..
*Friends4ever*


Ini Liyana
My Roomate a.k.a Teman Gado aku dekat bilik..
Tapi kitorang tak pernag gadoh pown..
Gado2 manje aternyer..
Auw! Love you More lerrr
*FreindsUntilTheEnd*

To:  Z.A.L

                                    ☑ Aku mintak maaf yer tak dapat join korunk hari tuh..
                                    ☑ Terima Kasih sesangat sebab korunk take pix tuh untuk aku
                                    ☑ Aku sayang ZalikhaAtiqahLiyana.

Thank You  Z.A.L

Okeylah sampai sini jer entry kali ni..
See you on next entry..

p/s: Akan aku simpan dalam memori aku.. Terima Kasih Sahabat kerana mengingatiku